Про що пісня - Мати-Мачуха

Пісня «Мати-мачуха» гурту «Фіолет» є глибоким рефлексійним твором, що розкриває складні емоції та переживання, пов'язані з війною та втратами. Центральним образом виступає «мати-мачуха» — символічна постать, яка уособлює війну, що, подібно до суворої матері, зганяє дітей до одного столу, щоб побачити безнадію і втрату. Війна тут показана як невідворотна реальність, яка тягнеться і не приносить бажаного полегшення чи дива.


Текст пісні передає стан тривоги та безвиході, коли навіть найпростіші радощі здаються недосяжними. Ліричний герой закликає до мовчання і спогадів про тих, хто залишився в окопах чи хто вже пішов з цього життя, залишаючи за собою тільки спогади і біль. Зображення повсякденних моментів — дешевої кави, цигарки — підкреслює контраст між буденністю і страшною реальністю війни, яка торкається кожного.


Пісня також містить мотиви надії на майбутнє, попри всю безнадію сьогодення. Вона закликає до мовчазної пам'яті про тих, хто бореться, хто любить і чекає.

Коментарі (3)
  1. Wanlenthartpest14.08.2024
    Такий трек, ніби ковток гіркого чаю з м'ятою – спочатку обпалює, а потім залишає по собі солодкий післясмак. В кожному слові звучить правда, а кожна нота - мов виклик. Слухаючи, відчуваєш, як всередині підіймається хвиля емоцій, що розбивається об стіни реальності. Це звучить, ніби хтось розповідає твою історію, але з іншого кута зору. І від цього захоплює подих.
  2. Alducrupak16.05.2024
    Щось таки є в цій "Мати-мачусі" від "Фіолет", що хочеться слухати на повторі. Мабуть, музика для тих, хто шукає трохи магії у буденності. А може, це просто я. Завантажуй і виріш сам
  3. Florgoldsische10.05.2024
    Не чекав, що пісня "Мати-мачуха" від Фіолет зацепить так глибоко. Підійшов до прослуховування без особливих очікувань, але вона виявилася неймовірно емоційною та щирою. Музика, що змушує замислитись. Дякую, що ділитеся такими творами
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!