Kubansky Kazachy KhorРозпрягайе, Хлопцi, Коней

1
Слухати
Скачати
Про що пісня - Розпрягайе, Хлопцi, Коней

Пісня "Розпрягайте, хлопці, коней" виконавця Kubansky Kazachy Khor є традиційною українською народною піснею, яка має багатий культурний зміст і відображає побут та емоційний світ українського народу. Основна дія пісні відбувається в селі, де хлопці після денних занять збираються відпочити, тоді як головний герой пісні замість відпочинку вирішує піти копати криницю у зеленому саду.

Центральні персонажі пісні — молодий козак та дівчина Маруся. Він сподівається, що дівчина прийде по воду до криниці, яку він копає, що дасть йому можливість зустрітися з нею та висловити свої почуття. В тексті є згадка про їхні взаємини: козак зазначає, що полюбив Марусю більше, ніж раніше, і замислюється над тим, чим міг її огорчить.

Опис Марусі в пісні ідеалізований: вона зображена як молода та приваблива дівчина з русявою косою до пояса, прикрашеною голубою стрічкою. Це додає ліричності та романтизму в образ дівчини, підкреслюючи її молодість та красу.

В цілому, пісня є виразом сільського життя, молодіжних почуттів і культурних традицій, де праця та любов переплітаються, створюючи живописний образ українського села. Розпрягання коней та вечірній відпочинок стають символом закінчення денних клопотів і початку особистісних, інтимних моментів життя селян.

Коментарі (3)
  1. Dekisysho16.06.2024
    Серед буденної метушні і постійної напруженості, ця пісня від "Kubansky Kazachy Khor" дарує справжню душевність і теплоту. Відчувається, як дух козацтва оживає в кожному акорді. Скачати цю мелодію - наче знайти ключ до оптимістичного настрою!
  2. Ergarmoros15.05.2024
    Зайшла послухати трохи народного настрою, поки готую обід. Мелодії надають особливий смак стравам
  3. Floresinpa8.05.2024
    Відчуваю, як кожна нота цієї пісні знімає напругу та заповнює простір світлом та енергією старовинної України. Чудово, коли музика не просто лунає, а переносить тебе в інший час та простір. Кубанський козачий хор, як завжди, на висоті! Як багато емоцій може вмістити одна пісня! Рекомендую всім, хто цінує глибокий зв'язок із коріннями та історією!
2024 © Ukform.net | Мапа сайту
Популярні українські пісні у хорошій якості!